Gasconflict raakt autofabrikanten

- Geen reacties

In Oost Europa sluiten diverse fabrikanten de fabrieken vanwege het gasconflict tussen Rusland en Oekraïne. Citroën, Kia en Suzuki hebben de productie voorlopig stilgezet, zonder gas kunnen er geen auto’s worden geproduceerd.

Automotive News meldt dat drie autofabrikanten zijn geraakt door het gasconflict in Oost Europa. Suzuki heeft z’n fabriek in Hongarije stil gelegd en Kia en PSA Peugeot Citroën waren genoodzaakt de deuren van de productiefaciliteiten in Slowakije te sluiten.

Vooral voor Citroën is de sluiting zuur, in de fabriek in Trnava in het westen van Slowakije wordt namelijk de nieuwe C3 Picasso gebouwd. De introductie van de MPV zal nu vertraging oplopen. De productie ligt al een week stil terwijl er normaalgesproken 250 exemplaren per dag van de band lopen.

PSA en Kia gebruiken gas voor het verwarmen van de fabriekshallen en als brandstof voor de lakovens. Ook Audi en Volkswagen hebben fabrieken in Oost Europa staan maar die ondervinden geen last van het gasconflict. Hoe lang het nog duurt voordat de productie weer kan worden opgestart is niet te voorspellen.

Tags: