Foto’s Citroën C4 Cactus op straat

- Geen reacties

De eerste foto’s van de Citroën C4 Cactus zijn vlak voor de officiële onthulling op straat beland. Zoals beloofd door Citroën wijkt het productiemodel nauwelijks af van de vorig jaar getoonde concept car.

Citroën doet weer lekker eigenwijs met de C4 Cactus. Bij de presentatie van de Cactus concept car vorig jaar beloofde de woordvoerder van het merk al dat het productiemodel nauwelijks afwijkt van het studiemodel. Dat blijkt geen loze belofte.

De C4 Cactus heeft als opvallendste kenmerk de Airbumps, kunststof kussentjes die parkeerschade helpen voorkomen. Ze zijn aangebracht onder de koplampen, op de achterklep en aan de zijkant. Net als de C4 Picasso heeft de Cactus aan de voorkant smalle led-strips met daaronder de koplampen.

In het interieur gaat het er ook anders aan toe dan in andere auto’s. De C4 Cactus heeft geen twee losse stoelen voorin, maar een bank. De middenconsole ontbreekt, in plaats daarvan monteert Citroën een beeldscherm met daaronder een rij knoppen. Het instrumentarium bestaat ook uit een beeldscherm.

Citroën onthult de C4 Cactus zeer binnenkort. Houd deze site in de gaten voor meer informatie en beelden.   

Tags: