Felle Citroën DS3 Racing

- Geen reacties

Om de vele WRC-overwinningen te vieren komt Citroën met een speciale en gelimiteerde uitvoering van de DS3, de DS3 Racing. Op de Autosalon van Genève wordt een van de duizend exemplaren getoond. Het is een felle ‘hot hatch’, in motorisering en uiterlijk.

Citroën Racing combineerde de luxe en het hippe design van de Citroën DS3 met sportieve features en race-technologie. Om met het laatste te beginnen, de 1.6 THP-motor is opgevoerd van 156 naar 200 pk. Ook het koppel is flink toegenomen: van 240 naar 275 Nm. De turbo, het motormanagement, de besturing, het remsysteem en ESP – alle zijn ze gemodificeerd om de DS3 Racing aan zwaardere rij-eisen te laten voldoen dan de reguliere DS3.

De schokbrekers zijn voorzien van regelbare demping. De Citroën DS3 Racing staat, ten opzichte van de gewone DS3, 15 mm lager bij het asfalt. Ook heeft de Racing een grotere spoorbreedte, 30 mm extra. De aerodynamica van de DS3 Racing profiteert van de kennis die het merk opgedaan heeft in de autosport. Zo zorgt een diffuser van koolstofvezel voor optimale stabiliteit bij hoge snelheid.

De Citroën DS3 Racing conceptcar die op de Autosalon van Genève te zien zal zijn is uitgevoerd in glanzend donkergrijze lak met fel oranje features. Aan de buitenzijde zijn het dak, de zijspiegels en remklauwen oranje gelakt. De grille en velgen hebben accenten in dezelfde kleur. De voorbumper, dorpels en wielkasten zijn uitgevoerd in koolstofvezel. Dit materiaal keert terug op het dashboard, de deurpanelen en de middenconsole. In het interieur kunnen we ook niet om de kleur oranje heen.

Citroën zal de DS3 Racing in de tweede helft van dit jaar op de markt brengen. De oplage is gelimiteerd tot 1.000 genummerde exemplaren. De prijs is nog niet bekend.

Tags: