Facelift Citroën C4 Picasso uitgelekt

- Geen reacties

Vier jaar na introductie krijgt de Citroën C4 Picasso een bescheiden facelift. De uiterlijke wijzigingen zijn beperkt. Dat valt op te maken uit foto’s van een uitgelekte folder.

Citroën heeft de facelift nog niet officieel aangekondigd maar dankzij een gelekte folder kunnen we je de eerste afbeeldingen al laten zien. De ietwat vage foto’s tonen het uiterlijk van de aangepaste C4 Picasso, die eigenlijk maar weinig afwijkt van het huidige model.

De gefacelifte C4 Picasso heeft iets gewijzigde sierlijsten, een andere bumper en is voorzien van LED-dagrijverlichting. Al met al is de neus van de C4 Picasso nu net iets strakker. De richtingaanwijziers zijn wit in plaats van oranje. Op de achterzijde ontdekken we een nieuw C4-logo. Ook hier zijn de lichtunits aangepast.

Interessanter is het nieuws onder de motorkap. De motoren voldoen nu allemaal aan de Euro 5-norm voor uitlaatgassen. Nieuw zijn de e-HDI dieselmotoren die zowel sterker als zuiniger zijn dan de nu in gebruik zijnde HDI-krachtbronnen. Bovendien zijn de e-HDI motoren voorzien van start/stop-systeem. Volgens de folder is er keus uit een 1,6 liter e-HDI met 112 pk (tegen eerder 109 pk) en een tweeliter met 150 of met 163 pk.

Of ons land nog bedeeld wordt met een lagere vermogensvariant die gunstig uitvalt in het belastingregime valt niet op te maken uit de folder. De gefacelifte MPV debuteert op de Autosalon van Parijs begin oktober. Citroën toont daar verder de Grand C4 Picasso met vijf zitplaatsen, de nieuwe C4 en de deze week onthulde DS4.

Tags: