Extra snelle C2 op komst

- Geen reacties

De C2 1.6 16v VTR was tot nu toe het sportieve topmodel van de reeks. Maar een echt sportieve variant van Citroëns kleinste, in de geest van de AX GTi, ontbrak nog. Daarom is er nu de C2 1.6 16v VTS: 125 pk voor iets meer dan 1.000 kilo. Dat klinkt veelbelovend!

De C2 VTS heeft een getunede versie van de 1,6 uit de C2 VTR onder de motorkap. Door een gewijzigde kleptiming, nieuwe nokkenassen, een speciaal uitlaatspruitstuk, een nieuwe injectiesysteem en een andere uitlaat, nam het vermogen toe van 110 naar 125 pk. Het koppel daarentegen daalde van 147 naar 143 Nm, wat aangeeft dat het een echt toerenmotortje is. Citroën geeft een acceleratietijd van 0-100 km/h op van 8,3 seconden, de topsnelheid zou 202 km/h bedragen. Dat zijn GTi-waardige prestaties!

Het onderstel lijkt sterk op dat van de VTR, maar nieuwe, stuggere veren en een sterkere stabilisatorstang zorgen voor een nog betere wegligging. Bovendien stuurt hij directer: het stuur draait in slechts 2,6 omwentelingen tussen de uiterste standen, de andere versies hebben daar drie rotaties voor nodig.
De 195/45 banden rond de 16 inch Suzuka velgen zorgen voor een prima contact met het wegdek. En: ze staan hem uitstekend.

Van binnen is de snelste C2 te herkennen aan de aluminium versnellingspook en pedalen, het lederen sportstuur en de transparante deurgrepen. Verder zijn ESP, zes airbags en mistlampen standaard. Vanaf september staat de C2 VTS in de showroom, voor een prijs van circa 18.000,-.

Tags: