Eerste Citroëns C6 geproduceerd

- Geen reacties

Citrofielen hebben meer dan vijf jaar moeten wachten op een opvolger van de XM, maar nu zijn in het Franse Rennes eindelijk de eerste exemplaren van de C6 van de band gerold. Deze C6’en zullen op de Franse of Duitse snelwegen komen te rijden, want daar vindt de verkoopstart eind dit jaar plaats. Omstreeks januari 2006 verschijnt de C6 ook op de Nederlandse markt.

Het luxueuze topmodel wordt in een dagelijkse oplage van honderd tot honderdtwintig stuks vervaardigd. Met de C6 bindt Citroën de strijd aan met de limousines van de andere Franse merken: de Peugeot 607 en de Renault Vel Satis. Citroën zet haar topmodel meteen hoog in de markt, want in eerste instantie zijn alleen het meest luxe uitrustingsniveau en de grootste motoren beschikbaar. Er kan gekozen worden uit een 2,9 liter V6 benzine of een 2,7 liter V6 HDi-diesel. Pas in een later stadium komen er minder dik aangeklede versies en in elk geval een kleinere 2,2 HDi-dieselmotor bij.

Prijzen van de vierdeurs sedan zijn nog niet bekend, maar reken maar dat de C6 in introductietrim ten minste € 50.000,– gaat kosten.

Tags: