Eerst voor Brazilië: Citroën Aircross

- Geen reacties

Citroën heeft de eerste foto’s van de Aircross vrijgegeven. Dat is een C3 Picasso die is opgeruigd met zijskirts, dakrails en een heus reservewiel op de achterklep.

Citroën geeft met de Aircross een vervolg aan de C3 X-TR, die in 2005 op de markt kwam. Veel zijn er niet verkocht in Europa vandaar dat Citroën de Aircross eerst in Brazilië op de markt brengt. Daar zijn dergelijke auto’s veel populairder door de vele onverharde wegen.

Citroën heeft de C3 Picasso opgetuigd met een nieuwe grille, bumpers en zijkskirts. Opvallend zijn de dakrails die over de voorruit doorlopen en het reservewiel op de achterklep. Het is nog niet zeker of al deze elementen het productiestadium halen. De Aircross staat een paar millimeter hoger op z’n poten dan de reguliere uitvoering.

In Brazilië, waar de auto als eerst op de markt komt, wordt de auto leverbaar met een 1.6 en een 2.0 benzinemotor. In de tweede helft van 2010 moet de auto daar op de markt komen. Waarschijnlijk komt de Aircross ook naar Europa maar wanneer is nog niet bekend. De autosalon van Parijs begin oktober is een mooie gelegenheid om de auto te presenteren voor de Europese markt.

Tags: