Daar gaan we weer: geruchten over revival Citroën 2CV

- Geen reacties

Het is weer zover: er gaan geruchten over de comeback van de Citroën 2CV. Dit keer niet over een hippe retro-auto maar over een basic model dat terug gaat naar de roots van de Eend.

De Eend komt terug. Het Franse tijdschrift Auto Plus weet het zeker. Er gingen al eerder geruchten, niet in de laatste plaats omdat Citroën die zelf heeft gevoed met twee studiemodellen: de C-Cactus in 2007 en de Revolte in 2009.

De nieuwste geruchten gaan over een auto die dezelfde rol vervult als de originele 2CV, die van betaalbare en minimalistische auto. Niet de hippe Revolte maar de guitige C-Cactus dient daarbij als voorbeeld. De auto wordt net als de originele Eend een vijfdeursmodel en krijgt een minimalistisch interieur.

Volgens Auto Plus wordt de nieuwe 2CV gebouwd op het onderstel van de C4, wat betekent dat ‘ie groter wordt dan de C3. Op de IAA in Frankfurt in september zouden we een voorproefje gaan zien, in de vorm van een studiemodel. We wachten het wederom rustig af, dit zou niet het eerste gerucht over de comeback van de Eend zijn dat de prullenbak in kan.

Tags: