Compact nieuws van Citroën

- Geen reacties

De compacte Citroëns C2, C3 en C3 Pluriel zijn een succes. De Fransen deden er in de eerste tien maanden van 2003 maar liefst 330.000. Om dit succes verder uit te bouwen, wordt het motorengamma van de C3 uitgebreid met een nieuwe 1.4 16V benzinemotor met 90 pk. Tevens wordt de SensoDrive transmissie op meer uitvoeringen van de C2 en C3 leverbaar.

De nieuwe 1.4 16V wordt voor het eerst toegepast door Citroën; bij Peugeot deed hij eerder al zijn intrede in de 206. Het pittige motortje levert 90 pk en wordt standaard gecombineerd met SensoDrive. Qua vermogen past de krachtbron prima tussen de achtkleps 1.4 met 75 pk en de 1.6 16V met 110 pk.

Ook nieuw is dat de SensoDrive halfautomaat voortaan verkrijgbaar is in combinatie met de 1.4 HDi dieselmotor. Daarmee bereiken de C2 en C3 verbruikscijfers van gemiddeld respectievelijk 4,3 en 4,4 liter op 100 kilometer, waardoor tanken echt een zeldzaamheid wordt.

De SensoDrive transmissie kan zowel automatisch als met de hand, via flippers aan het stuur of de pook, worden bediend. In de stad kun je dus lekker de automatische stand gebruiken, zodat je linkervoet kan uitrusten. Op een bochtig weggetje kies je gewoon de handmatige stand, voor een sportief stukje sturen.

De nieuwe uitvoeringen zijn per direct te bestellen bij de Citroën-dealer.

Tags: