Citroën Wild Rubis Concept: chique SUV

- Geen reacties

Citroën presenteert op de autoshow van Shanghai later deze maand de Wild Rubis. Dit studiemodel is een voorbode van een chique SUV in de DS-lijn van Citroën.

De Citroën Wild Rubis is niet zomaar een studiemodel. De toekomstige SUV van Citroën wordt namelijk op deze auto gebaseerd. Die auto valt onder de luxe DS-lijn, waarmee Citroën zich hoopt te onderscheiden van de vele andere SUV’s die te verkrijgen zijn. Want de Wild Rubis is als alle andere DS-modellen: chique, een tikkeltje eigenwijs en opvallend.

Om de Wild Rubis enigszins te plaatsen: hij 4,70 meter lang, 8 centimeter langer dan bijvoorbeeld de Audi Q5 – een van de beoogde concurrenten. Citroën zegt dat het studiemodel plug-in hybridetechniek aan boord heeft maar geeft verder geen details vrij.

Het ontwerp van de Wild Rubis is realistisch, wat we in ieder geval terug gaan zien op toekomstige DS-modellen is de zeshoekige grille. Opvallend zijn ook de dakrails, die doorlopen in de C-stijlen. De robijnrode lak verandert van tint als er meer of minder licht op valt.

De Wild Rubis maakt zijn werelddebuut op de autoshow van Shanghai later deze maand.  

Tags: