Citroën Wild Rubis biedt kijkje onder de motorkap

- Geen reacties

De Citroën Wild Rubis Concept, die op dit moment schittert op de autoshow van Shanghai, is niet alleen een designstudie. Ook de techniek biedt belangrijke aanknopingspunten voor Citroëns van de toekomst.

Citroën heeft meer informatie vrijgegeven over de techniek van de Wild Rubis. Het merk is trots op de fraaie led-verlichting, die aan de voorkant ‘openvouwt’ zodra de auto wordt gestart. Leuk, maar het belangrijkste nieuws zit onder het blik verstopt.

De Wild Rubis is namelijk een plug-in hybride en Citroën zal deze techniek in de toekomst gaan uitrollen over zijn modellen, al dan niet in aangepaste vorm. In de Wild Rubis zit een 1.6 THP-benzinemotor met 225 pk, die ondersteuning krijgt van een 70 pk sterke elektromotor.

Deze twee motoren produceren samen in de overboost-functie 295 pk. Geheel elektrisch rijden kan ook, over een afstand van maximaal 50 kilometer. De CO2-uitstoot komt gemiddeld uit op 43 g/km, wat op dit moment in Nederland goed is voor 0 procent bijtelling.

Net als bij de Hybrid4-techniek van Peugeot en Citroën drijft de elektromotor de achterwielen aan en de brandstofmotor de voorwielen. Op die manier beschikt de Wild Rubis over vierwielaandrijving, die bovendien ‘vastgezet’ kan worden als terreinomstandigheden daarom vragen.

Tags: