Citroën volgend jaar mogelijk in DTM

- Geen reacties

Citroën overweegt volgend jaar deel te nemen aan het Duitse toerwagenkampioenschap DTM. Het zou dan gaan om een raceversie van de Citroën C5. Als het DTM-avontuur doorgaat, gaat dat wel ten koste van het WRC-team.

Momenteel komen alleen Audi en Mercedes-Benz uit in de raceklasse. Het DTM wil graag meer merken op de startgrid hebben, om het aanzien van het kampioenschap te vergroten. De organisator hebben nieuwe reglementen aangekondigd om de instap voor andere merken makkelijker te maken. Niet alleen Citroën lijkt daar gebruik van te willen maken, ook Lexus schijnt bezig te zijn met een DTM-project.

Voor Citroën is het financieel niet haalbaar om zowel een WRC-team als een DTM-team te ondersteunen. Citroën is de afgelopen jaren zeer succesvol geweest in het wereldkampioenschap rally, maar een directe strijd met de Duitse concurrentie is natuurlijk erg verleidelijk. Naar verluidt zou meervoudig rallykampioen Sébastien Loeb openstaan voor de overstap. De Fransman heeft op Le Mans al bewezen goed uit de voeten te kunnen op reguliere circuits.

Tags: