Citroën vindt zichzelf (weer) opnieuw uit in Frankfurt

- Geen reacties

Citroën heeft de laatste jaren overtuigend de luxe DS-lijn uitgerold. Nu zijn de ‘gewone’ modellen aan de beurt en de Cactus is de eerste die volgens de nieuwe filosofie is ontwikkeld.

De Cactus die Citroën op de IAA in Frankfurt presenteert is niet alleen een soort preview van alle toekomstige modellen maar ook de voorbode van een model dat C4 Cactus gaat heten en begin volgend jaar al wordt voorgesteld. Dat betekent dat we ons op de autosalon van Genève in maart weer op de Citroën-stand melden om het productiemodel te bekijken.

Volgens de woordvoerster van het merk is de Cactus Concept ‘bijna productieklaar’. De uiteindelijke versie krijgt wel een B-stijl maar behoudt zijn bank voorin en de Airbumps. Die laatste zorgen ervoor dat schade door openslaande deuren van andere auto’s of kleine ongelukjes verleden tijd is. De Airbumps, de grijze vlakken op de auto, zijn namelijk zacht.

“Citroën wil zich weer onderscheiden. Er komt een duidelijker verschil tussen de DS- en C-lijn, waarbij die laatste eenvoudiger wordt. Alle ‘overbodige zaken’ worden weggelaten”, aldus de PR-dame. Ze weet nog niet precies welke auto’s de C4 Cactus gaat beconcurreren maar het is nog niet gezegd dat het een cross-over wordt, al staat het studiemodel wel wat hoger op de poten. Binnen een half jaar weten we meer.

Tags: