Citroën vernieuwend op de IAA in Frankfurt

- Geen reacties

Op de Internationale Autotentoonstelling van Frankfurt presenteert Citroën haar complete gamma, met vele innovaties op het gebied van comfort, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Geen tijd om naar Frankfurt te gaan? Geen probleem, want u kunt nu de stand van Citroën gewoon on line bekijken.

Citroën C6 een van de hoogtepunten
Een publiekstrekker op de tentoonstelling is de Citroën C6. Deze luxe limousine onderscheidt zich niet alleen door zijn prachtige styling die iedereen zal aanspreken. Tal van innovatieve hulpsystemen zoals het head-up display, meedraaiende xenon-koplampen, Lane Departure Warning System en de variabele wielophanging met electronisch gestuurde vering waarborgen optimaal comfort en veiligheid voor bestuurder en passagiers. Begin 2006 zal de C6 in Nederland geïntroduceerd worden.

Compacte gamma van Citroën succesvol
Citroën is zeer succesvol in het compacte segment. Zo was de C3 in 2004 de populairste compacte vijfdeurs in West-Europa. De lancering van de Citroën C1 in juni dit jaar zal het marktaandeel van Citroën in dit segment ongetwijfeld verder doen stijgen. Ook de in Frankfurt gepresenteerde innovaties, waaronder de C2 en C3 Stop & Start, zullen bijdragen aan het verdere succes.

Nieuwe motoren voor C4 en C5
De Citroën C4 is vanaf september ook leverbaar met een 2.0i 16V-motor met 143 pk gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Ook de C5 krijgt een nieuwe motor, en wel in november. Het gaat om de 2.0 HDi-dieselmotor met 138 pk met roetfilter, gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak.

C-Sportlounge biedt een nieuwe kijk op rijplezier
Deze nieuwste conceptcar van Citroën onderscheidt zich door een krachtig en aerodynamisch exterieur gecombineerd met een als cockpit ingericht interieur. Dynamiek wordt gecombineerd met een hoog niveau van comfort.

Tags: