Citroën Tubik Concept knipoogt naar HY-bus

- Geen reacties

Citroën biedt met de Tubik Concept plaats aan negen personen, zonder afbreuk te doen aan het comfort wat je in een vier- of vijfpersoons hatchback vindt. En passant knipoogt het design naar de aloude Citroën-bus HY.

Op papier (lees: de animaties) is de Citroën Tubik Concept een van de fraaiste ontwerpen die over ruim een week te zien zullen zijn op de Frankfurtse autoshow IAA. Het designteam doet de creativiteit waar de slogan van het merk naar verwijst zeker eer aan. Aan de buitenzijde herkennen we de Citroën-bus ‘van golfplaten’ die tussen 1947 en 1982 rondreed. De afmetingen zijn vergelijkbaar: 4,80 meter lang, 2,08 meter breed en 2,05 meter hoog.

Die bus werd HY, H-bus of TUB (Traction Utilitair Basse) genoemd en die laatste naam is aangegrepen voor de nieuwe conceptcar. Citroën ontwierp de personenbus met in het achterhoofd de samengestelde gezinnen die in toenemende mate voorkomen in moderne maatschappijen. Het Franse merk realiseert zich dat ook deze gezinnen, ondanks het grote aantal personen en hun bagage, comfortabel willen reizen.

De binnenzijde van de Tubik is daarom ingericht als cocon in loungesfeer. De inzittenden kunnen de stoelen op allerlei verschillende manieren gebruiken: om te zitten, te liggen, naast elkaar, tegenover elkaar, in de lengterichting van de auto, enzovoort. Het grote, halfronde scherm en de geluidsinstallatie maken de auto tot een echte leefruimte.

De Hybrid4-technologie van het PSA Peugeot Citroën-concern drijft de conceptcar aan. Door de combinatie van een dieselmotor voorin en een elektromotor achterin kunnen zonodig alle vier de wielen worden aangedreven. Citroëns hydractive vering zorgt ervoor dat, ongeacht de belasting van de bus, de rijhoogte constant blijft. Die wordt ook aangepast om brandstof te besparen. De Tubik Concept is dus een echt staaltje van ‘creative technologie’.

Tags: