Citroën Tubik Concept: brutaal busje

- Geen reacties

Citroën toont als grote primeur op de IAA in Frankfurt de nieuwe DS5. De Tubik Concept steelt echter de show.
Update: De vanafprijs van de Citroën DS5 bedraagt 34.550 euro inclusief btw en BPM voor de THP 155 Automaat Chic benzineversie. Dieselen begint bij 34.690 euro, voor de e-HDi 110 Airdream EGS Chic.

Op de stand van Citroën op de autoshow van Frankfurt staat de DS5 centraal. Het derde model in de DS-reeks is qua vormgeving ook de meest controversiële. Daarom heeft Citroën de exemplaren op de stand uitgevoerd in stemmig grijs, net als de DS5-en die heen-en-weer rijden rondom de beurshallen als perstaxi.

De bijzondere crossover komt begin 2012 op de markt. Helaas kan de PR-dame van Citroën ons nog geen prijzen geven. Zelfs op de vraag of de auto duurder of goedkoper wordt dan de C5 moet ze ons het antwoord schuldig blijven. Citroën moet de exacte concurrenten van de DS5 nog bepalen, omdat de auto eigenlijk tussen allerlei segmenten in valt. De Volkswagen Passat CC lijkt de meest voor de hand liggende tegenstrever.

Hoe bijzonder de DS5 ook is, aan de andere kant van de stand staat een brutaal busje om aandacht te schreeuwen: de Tubik Concept. Een enorme grille doet de Tubik knipogen naar de HY, die volgend jaar zijn 65-jarig bestaan viert. De auto is een pure conceptcar, er zijn dus geen productieplannen en de Tubik geeft ook geen hints naar toekomstige modellen van Citroën, als we de woordvoerster van het merk mogen geloven.

Tags: