Citroën toont stoere C3 en vernieuwde Picasso in Genève

- Geen reacties

In afwachting van de belangrijkste Citroën-primeur van dit jaar, de C4 die dit najaar op de Autosalon van Parijs debuteert, tonen de Fransen in Genève kleiner nieuws. De C3 X-TR is een extra ruige versie van de populaire middenklasser, die een beetje te vergelijken is met de Rover Streetwise. Verder kreeg de Picasso een facelift en een nieuwe dieselmotor.

De C3 X-TR, die in Zwitserland nog als studiemodel wordt getoond, maar kort daarna in de showroom staat, is beter geschikt voor de urban jungle dan voor de echte bush. Forse bumpers, een grote grille en grote zwarte wielkastverbreders geven hem een stoer uiterlijk. De dakrails kunnen 60 kg hebben en kunnen dus gebruikt worden voor fietsen, ski- en bagageboxen. De X-TR, die standaard op iets bredere 185/60 R 15 banden staat, is verkrijgbaar met de 1.4 (66 kW/90 pk) en 1.6 (80 kW/110 pk) benzinemotoren.

Nieuwe Picasso

Na iets meer dan vier jaar vindt Citroën de tijd ook rijp voor een restyling van de Picasso. Aan de voorkant zien we een nieuwe, sterker gewelfde motorkap, een andere grille met een grotere double chevron, een gewijzigde bumper en nieuwe koplampen. Ook de chromen sierlijsten voor en achter zijn nieuw. Daarnaast werd de uitrusting uitgebreid met onder andere automatisch inschakelende verlichting, een zonnegordijn voor de achterruit en een bagagenet.

Belangrijker nieuws is echter de komst van een nieuwe 1.6 HDi dieselmotor. De common-rail krachtbron levert 81 kW/110 pk en is daarmee sterker dan zijn grotere broer, de 2.0 HDi. Ook het koppel van de 1.6 ligt hoger: 240 Nm. Daarmee sprint de Picasso in 10,8 seconden naar de 100. De levering van de nieuwe motorvariant start in april/mei, maar prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Tags: