Citroën Survolt gaat circuit op

- Geen reacties

De spectaculaire conceptcar Survolt van Citroën beleeft eind deze week zijn circuitdoop. De elektrisch aangedreven sportauto zal enkele ronden rijden over het beroemde circuit van Le Mans.

Meestal verdwijnen surrealistische conceptcars als de Citroën Survolt in een stoffig museum na hun showdebuut. Citroën heeft andere plannen met de spectaculaire Survolt: de auto gaat het circuit op. Om te bewijzen dat de Survolt, die werd onthuld op de autosalon van Genève in maart, meer is dan een alleen een designoefening stuurt het merk de auto naar Le Mans.

De Survolt is voor een groot deel vervaardigd uit koolstofvezel en heeft een volledig vlakke bodem. Daar blijft het niet bij, de Survolt heeft een zelfs een buizenframe – waarmee de cicruitambitie nog even onderstreept wordt.

De elektromotor produceert 300 pk en dat vermogen is direct beschikbaar – tot 5.000 tpm. Een topsnelheid van 260 km/u behoort volgens Citroën tot de mogelijkheden. De sprint van 0 naar 100 km/u zou minder dan 5 seconden in beslag nemen. De Survolt weegt, ondanks het batterijpakket, slechts 1.150 kilogram. Na twee uur moeten de accu’s weer worden opgeladen.

Tags: