Citroën Survolt: aangename verrassing

- Geen reacties

Citroën neemt een aangename verrassing mee naar de autosalon van Genève. De Survolt is een spectaculair studiemodel dat bijna alle aandacht voor zich opeist. Bijna, want er zijn ook nog de DS3R en de DS High Rider.

Citroën heeft de Survolt onthuld op de autosalon van Genève. De komst van dit studiemodel was niet aangekondigd. “De Survolt is een puur studiemodel om de reacties te peilen”, aldus woordvoerder Anne Lobbes van Citroën. “Hij laat zien dat Citroën ‘out of the box’ durft te denken.”

Na de GT by Citroën is dit de tweede sportcoupé waarmee Citroën de show steelt. “Citroën wil zich meer richten op sportiviteit, de tijd is er rijp voor.” Een ander, realistischer voorbeeld daarvan is de DS3R, die zich officieel nog in de conceptfase bevindt maar ‘voor 99 procent’ klaar is. De aangekondigde oplage van duizend stuks is volgens Lobbes niet heilig: “We kijken eerst hoeveel animo er is. Als er veel vraag is dan houden we het niet bij duizend stuks.”

Helemaal achterin op de stand staat in een donker hoekje de DS High Rider. Dat is een conceptauto die dicht bij de werkelijkheid staat maar geen voorbode is van de DS4. “Dat wordt een vijfdeurs model”, weet Lobbes te melden. Toch gaan we veel elementen van dit studiemodel terugzien in de nieuwe C4 en DS4. De High Rider zou een voorbode voor de nieuwe C4 Coupé kunnen zijn maar ook dat is volgens de Citroën-woordvoerder niet waar: “Daar verwed ik een fles champagne op.”

Tags: