Citroën SpaceTourer biedt plaats aan maximaal negen personen

- Geen reacties

Citroën heeft meer informatie bekend gemaakt over de personenversie van de SpaceTourer. De auto komt beschikbaar in twee verschillende lengtevarianten, met plaats voor maximaal negen personen.

Citroën presenteert op de autosalon van Genève in maart de personenversie van zijn nieuwe bestelauto SpaceTourer. De auto wordt leverbaar in twee verschillende lengtes: 4,95 meter en 5,30 meter. Er komen twee uitvoeringen die voor particulieren interessant zijn: Feel en Shine. Deze versies zijn verkrijgbaar met vijf, zeven of acht zitplaatsen. Daarnaast is er de Business-uitvoering met negen stoelen, die bedoeld is voor taxibedrijven en hotels. Die kunnen ook kiezen voor de Business Lounge, met zes luxe zitplaatsen en meer ruimte voor de passagiers.

De Space Tourer biedt door de maximaal 93 centimeter grote schuifdeur (in de langste versie) een goede instap naar de derde zitrij. Citroën belooft dat de SpaceTourer een comfortabel onderstel heeft, wat mede mogelijk gemaakt wordt door het feit dat het platform is in de basis gelijk is aan dat van de C4 Picasso. De personenbus is leverbaar met verschillende luxe opties, zoals handsfree te openen schuifdeuren en achterklep, een glazen dak, adaptieve cruise control en een head-up display. Op het gebied van actieve veiligheid is de SpaceTourer bij de tijd, opties als dodehoekdetectie, lane departure warning system en een actieve remassistent zijn beschikbaar.    

De personenversies van de Space Tourer zijn leverbaar met vier verschillende dieselmotoren. Die zijn allemaal voorzien van SCR-techniek, waarmee schadelijke NOx-deeltjes worden afgebroken in het uitlaatsysteem. Er zijn vermogens van 95, 115, 150 en 180 pk beschikbaar. De krachtigste dieseluitvoering is gekoppeld aan een automaat.

De prijzen van de SpaceTourer worden later bekend gemaakt, de leveringen starten voor de zomer. 

Tags: