‘Citroën Revolte in productie als DS2’

- Geen reacties

“Er zijn geen productieplannen voor de Revolte,” kreeg de Autokopen.nl redactie nog te horen op de IAA-autoshow, toen het merk gevraagd werd naar de conceptcar die een vette knipoog geeft naar de iconische 2CV. Nu lijkt er toch een productiemodel in de maak te zijn. De ‘nieuwe Eend’ zou als Citroën DS2 op de markt komen.

Het Franse tijdschrift Auto Plus onthult dat de Citroën Revolte Concept (foto’s) toch in productie wordt genomen. Het model moet in 2012 op de markt verschijnen onder de naam DS2. Dat betekent dat Citroën de auto onder haar luxe-lijn schaart. Dit gegeven, samen met de ‘retro-2CV look’ van de conceptauto, kunnen erop duiden dat het gaat om een lifestyle-model zoals de nieuwe Mini en Fiat 500.

Naar verwachting zal het uiteindelijke productiemodel er wel wat ‘normaler’ – of laten we zeggen ‘acceptabeler’ – uitzien dan het paarse concept dat voorzien was van behoorlijk futuristische componenten als het hoekige stuur en de platte zittingen. Aan de buitenkant zal de DS2 een meer gangbare Citroën-grille en lichtunits krijgen. Wel zou het productiemodel, aldus de berichten, de tegengesteld openende ‘suicide doors’ hebben.

Het succes van het model zal afhangen van de verkoopprijs. Want ondanks dat de Citroën DS2 als lifestyle-product kan verschijnen en deel uitmaakt van de luxe-lijn wordt de auto nu eenmaal de instapversie van de DS-lijn. Volgens Auto Plus wil het merk kosten besparen door gebruik te maken van het platform en de motoren van de nieuwe C3. Daarmee zou de DS2 met een prijs vanaf 12.000 euro in de markt kunnen worden gezet.

Tags: