Citroën-primeur voor racegame GT5

- Geen reacties

Citroën presenteert op de Salon van Parijs de Gran Turismo Concept. Het meest bijzondere aan dit model is dat het zijn eerste rondjes zal rijden in een computerspel. De auto zal namelijk een plaatsje krijgen in Gran Turismo 5.

Het is niet voor het eerst dat de ontwikkelaar van de game, Polyphony Digital Inc, in samenwerking met een autofabrikant zorgt voor exclusieve content. Voor de Toyota Prius werd een speciale demoversie van Gran Turismo 4 uitgegeven en ter gelegenheid van de volledige versie van dat spel leverde Nissan een actiemodel op basis van de 350Z. Het vijfde deel uit de befaamde Gran Turismo-reeks zal in 2009 verschijnen, een exacte datum ontbreekt nog.

Ook over de concept car van Citroën is nog niet veel bekend. Het Franse merk heeft slechts een aantal teaserfoto’s verspreid, waarop vooral een rood doek is te zien. Het kleine tipje van de sluier dat Citroën wel oplicht, schept echter hoge verwachtingen. De opvallende luchtinlaten en voorspoiler op de brede bolide geven blijk van bijzonder sportieve ambities. Voor de verlichting zal voornamelijk gebruik worden gemaakt van LED-technologie.

Tags: