Citroën ontwikkelt CO2-arme C6 hybride

- Geen reacties

Citroën ontwikkelt een CO2-arme versie van de C6. De directie-auto zou een CO2-uitstoot onder de 100 g/km krijgen. Daarvoor gebruikt Citroën de Hybrid4-technologie van moederbedrijf PSA.

Het doorgaans goed geïnformeerde Britse blad Autocar meldt dat Citroën aan een milieuvriendelijke C6 werkt. De ‘eco C6’ zou minder dan 100 g/km CO2 uit moeten stoten, wat behoorlijk laag is voor een grote sedan.

Daarvoor wordt dan ook het een ander aan geavanceerde techniek uit de kast getrokken. Allereerst is dat het Hybrid4-systeem, de aandrijflijn die we eerder zagen in de Peugeot Prologue Concept (de voorloper van de Peugeot 3008). Een 163 pk dieselmotor wordt bijgestaan door een elektromotor met een klein accupakket. De brandstofmotor drijft de voorwielen aan en de elektromotor de achteras.

Daarnaast wordt er alles aan gedaan om de aerodynamiek positief te beïnvloeden. Zo krijgt de hybride C6 een platte bodemplaat, banden met lage rolweerstand en half-afgedekte wielkasten achteraan. De autofabrikant streeft ernaar uit te komen op een Cw-waarde van 0,24 – een lage luchtweerstand voor een directie-auto. De auto wordt verder uitgerust met een start-stop-systeem en een gerobotiseerde, handmatige transmissie met zes versnellingen.

Het is nog onduidelijk of de ‘eco C6’ alleen als conceptcar gepresenteerd wordt of ook in productie wordt genomen. De Britse media suggereren dat de auto de toevoeging ‘CX’ krijgt, refererend aan de lage Cw-waarde maar ook aan de aerodynamische Citroën CX uit 1974, geïnspireerd op een ontwerp van designfirma Pininfarina.

Tags: