Citroën onthult vernieuwde DS3 met nieuwe dieselmotoren [update]

- Geen reacties

De eerste foto’s lekten eerder vandaag al uit, nu hebben we het officiële beeldmateriaal met de bijbehorende info. Daarin staat dat er meer is vernieuwd dan alleen de koplampen.

Citroën onthult de vernieuwde DS3. Meest opvallend zijn de nieuwe koplampen, die bestaan uit een led-boog met daarin 3 led-modules en één xenonlamp. Deze zorgen samen niet alleen voor een chique aanblik maar ook voor een aanzienlijk beter zicht ’s nachts. Aan de achterkant heeft de vernieuwde DS3 ledverlichting met 3D-effect. In de lichtunits zijn gegraveerde DS-logo’s aangebracht.

Citroën heeft het toch al ruime aanbod van aankledingsmogelijkheden nog groter gemaakt. Op het dashboard en in de achterste zijruiten kan je nu een motief met de skyline van Parijs laten aanbrengen. Ook heeft Citroën nieuwe kleuren en wielen aan het assortiment toegevoegd.

De vernieuwde DS3 is voorzien van twee nieuwe BlueHDi dieselmotoren, met 100 en 120 pk. Deze motoren hebben een SCR-katalysator die schadelijke NOx-deeltjes voor 90 procent omzet in onschadelijke stoffen. De versie met 100 pk stoot slechts 79 g/km CO2 uit, goed voor 14 procent bijtelling. Het (theoretische) brandstofverbruik is 1 op 33,3. De 120 pk-versie is goed voor 94 g/km en 3,6 l/100 km (1 op 27,7). Alle motoren, dus ook de verdere ongewijzigde benzinemotoren, voldoen aan de nieuwe Euro6-uitlaatgasnorm.

Citroën heeft de ETG halfautomatische versnellingsbak verbeterd. De bak heeft nu een kruipfunctie en laat de auto door een nieuwe afstelling soepeler wegrijden. Andere nieuwtjes zijn Active City Brake, dat bij lage snelheden aanrijdingen helpt te voorkomen, en een achteruitrijcamera.

De vernieuwde DS3 verschijnt in het najaar in de showroom, prijzen zijn nog niet bekend.  

Update 12.20 uur: uitgebreide fotogalerij toegevoegd.

Tags: