Citroën laat Méhari herleven

- Geen reacties

Citroën presenteert volgende maand op de autoshow van Frankfurt een concept car die is geïnspireerd op de Méhari. De C4 Cactus dient als basis voor het studiemodel.

De Méhari komt terug! Nou ja, een beetje dan. Citroën presenteert op de autoshow van Frankfurt in september een nieuwe concept car op basis van de C4 Cactus (foto 2) die de tijden van de Méhari doet herleven. Het merk spreekt in de aankondiging van het nieuwe studiemodel van ‘een verfrissende versie van de C4 Cactus’. 

Citroën introduceerde de Méhari eind jaren ’60. Het was een soort cross-over avant-la-lettre, want ondanks het stoere uiterlijk had de Méhari gewoon voorwielaandrijving. Pas ruim 10 jaar na de introductie kwam Citroën met een vierwielaangedreven versie. Bijzonder was de kunststof carrosserie, waardoor de auto minder dan 600 kilogram woog.

Liefhebbers van het sympathieke autootje moeten niet te vroeg juichen. De auto die het merk laat zien in Frankfurt is vooralsnog een studiemodel en er zijn geen serieuze plannen voor productie. Bij voldoende positieve reacties op de beursvloer stijgt de productiekans uiteraard wel.

Foto’s van het studiemodel zijn er nog niet.

Tags: