Citroën keert terug in WRC met C4

- Geen reacties

Citroën keert volgend jaar terug in het World Rally Championship met de C4 WRC. Aan de vooravond van zijn racedebuut wordt de rallyauto gepresenteerd tijdens de Salon van Parijs.

De Citroën C4 WRC vervangt de Xsara WRC, waarmee tussen 2003 en 2005 driemaal de constructeurstitel in het wereldkampioenschap rally werd gewonnen. Dit jaar is Citroën niet met een fabrieksteam vertegenwoordigd in het kampioenschap, maar doet Sébastien Loeb goede zaken in een privé ingeschreven Citroën Xsara WRC 2006. Hij leidt het klassement en ook het Kronos Total Citroën team staat bovenaan in het kampioenschap.

In de fabriek wordt ondertussen hard gewerkt om de Citroën C4 rallyklaar te maken. De Citroën C4 Sport was daarbij een goede stijloefening, maar voor de definitieve WRC-auto moest er meer gebeuren. De styling bleef grotendeels behouden, maar uiteraard moest de auto worden aangepast aan de reglementen. Zo is een glazen dak natuurlijk niet geschikt voor rally’s.

De Citroën C4 WRC beschikt net als zijn voorganger Xsara over vierwielaandrijving en een tweeliter turbomotor. De C4 is langer en breder dan de Xsara en is daardoor met name in bochten stabieler. Het Citroën WRC-team is dan ook vol vertrouwen dat het komend seizoen wederom kan meestrijden om de titels in zowel het rijders- als constructeursklassement.

Tags: