Citroën handhaaft C8

- Geen reacties

Ondanks de komst van de nieuwe C4 Picasso en de Grand C4 Picasso gaat Citroën ook gewoon verder met de C8. De grootste MPV van het Franse merk krijgt zelfs nog een kleine facelift. Bovendien krijgt de auto er een nieuwe motorvariant bij.

De restyling van de Citroën C8 zorgt ervoor dat de auto beter aansluit op de andere modellen. Zo zijn de befaamde chevrons prominenter aanwezig op de voor- en achterkant. De voorzijde is bovendien voorzien van een nieuwe bumper en grille. In het interieur zijn nieuwe materialen gebruikt voor de deurpanelen, het tapijt en de bovenzijde van het dashboard.

De optielijst is uitgebreid met onder meer nieuwe 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren en twee nieuwe exterieurkleuren: Icare en Gris Rossini. De Citroën C8 is voortaan ook leverbaar met de 173 pk sterke 2,2-liter HDiF motor, die we kennen van de C5 en C6. De krachtbron is voorzien van een dubbele turbo en een vernieuwd verbrandingssysteem en gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De Citroën C8 is leverbaar vanaf 33.975 euro. De nieuwe motorvariant is er vanaf 51.825 euro.

Tags: