Citroën gaat verder met C-Cactus

- Geen reacties

Citroën wil een productiemodel gaan bouwen op basis van het studiemodel C-Cactus. Vorig toonde Citroën de milieuvriendelijke C-Cactus voor het eerst op de IAA in Frankfurt. Op de Salon van Parijs gaat Citroën weer een stap verder, met een volledig elektrische variant. Op korte termijn moet de auto ook daadwerkelijk op de weg verschijnen.

Het is echter niet zeker of de productieversie van de Citroën C-Cactus in een later stadium een puur elektrische aandrijving krijgt. Zoals de auto momenteel getoond wordt op de Salon van Parijs kan maximaal 160 kilometer worden gereden. De topsnelheid bedraagt amper honderd kilometer per uur.

In eerste instantie kiest Citroën voor aandrijving met een conventionele verbrandingsmotor. Welke benzine- of dieselmotoren dit zullen zijn is nog niet bekend maar reken op de bekende exemplaren uit de C2 en C3. Een eventuele dieselhybride zou een verbruik van slechts 2,4 liter per 100 kilometer moeten kunnen halen. Dat staat gelijk aan een CO2-uitstoot van 78 gram per kilometer. Het zal nog tot 2010 duren voordat Citroën met een hybride komt.

Het milieuvriendelijke karakter van de Citroën C-Cactus zit niet alleen in de aandrijflijn. Het design is bewust simpel gehouden. Dit scheelt gewicht en productiekosten, doordat er minder onderdelen nodig zijn. In het interieur wordt alles dat niet strikt noodzakelijk is voor de veiligheid en het comfort van de passagiers achterwege gelaten.

Tags: