Citroën gaat over tot terugroepactie C3

- Geen reacties

Citroën gaat toch over tot een terugroepactie van het model C3. Het gaat om 30.000 auto’s met als bouwjaar 2002 en 2003. Ook bekijkt het merk alsnog wat het kan doen voor eigenaren die de auto al op eigen kosten hebben laten repareren.

Twee weken geleden besteedde het consumentenprogramma Kassa op tv aandacht aan een technisch probleem dat voorkomt bij de Citroën C3 uit 2002 en 2003. Door metaalmoeheid kunnen de voorveren spontaan afbreken. Ook is het mogelijk dat de lage temperaturen in ons land, in combinatie met strooizout, de veren aantasten. Door corrosie kunnen ze dan defect raken.

Het probleem is ook gesignaleerd in andere landen. In Groot-Brittannië en Duitsland riep het merk de C3 daarom terug naar de garage voor aanpassing. Citroën Nederland achtte dit echter niet nodig.

Na de tv-uitzending ontving Kassa meer dan 1.600 emails, waaronder 300 van C3-bezitters wiens voorveren al gebroken waren. Sommigen vermeldden dat dat niet was gebeurd in stilstand of bij langzaam rijden, zoals Citroën beweerde. Omdat Citroën Nederland nog steeds geen actie wilde ondernemen, werd het bezocht door Kassa, die de emails overhandigde. Daarop heeft de importeur besloten toch over te gaan tot een terugroepactie, zo vertelde deze gisteravond in het programma.

De C3-bezitters om wiens auto het gaat ontvangen deze maand een uitnodiging om bij de garage langs te komen. Daar wordt, net als in Duitsland en Engeland, preventief een schotel onder de veren geplaatst. Deze moet schade voorkomen. Al eerder zegde Citroën Nederland toe om de kosten te vergoeden aan de mensen die hun auto reeds hebben laten aanpassen bij een erkend Citroën-bedrijf. Nu gaat het merk opnieuw bekijken of het ook iets kan betekenen voor degenen wiens auto bij een niet-erkend Citroën-bedrijf is gerepareerd.

Tags: