Citroën fleurt Champs Elyssées op

- Geen reacties

De fameuze Champs Elyssées wil de komende jaren zijn imago opvijzelen. ‘Goedkope’ zaken en fastfoodketens krijgen voortaan geen bouwvergunning meer, de avenue moet weer het terrein worden van de elite. Eén van de toekomstige blikvangers zal de nieuwe showroom van Citroën zijn.

Citroën is al sinds 1928 gevestigd aan de beroemdste straat van Parijs, op nummer 42. De vestiging wordt dan ook wel aangeduid met C42. Omdat het pand wel een opknapbeurt kon gebruiken, schreef Citroën een internationale competitie uit voor een nieuwe voorgevel. Architecte Manuelle Gautrand zag haar droom in vervulling gaan, zij mocht haar design realiseren.

De transparante façade met daarin ogenschijnlijk vliegende chevrons reflecteert de creativiteit en de innovatie die zo kenmerkend zijn voor het merk Citroën. Achter de gevel komt alles aan bod wat met de wereld van Citroën te maken heeft. In uiteenlopende exposities komen toekomst, heden en het verleden aan bod. Op 29 september aanstaande zal het eerste nieuwe pand op de Champs Elyssées sinds 1975 officieel zijn deuren openen.

Tags: