Citroën en Loeb weer wereldkampioen rally

- Geen reacties

Citroën en coureur Sebastien Loeb hebben zondag de titel in het WRC 2010 binnengehaald. Loeb werd voor de zevende keer wereldkampioen, Citroën schreef de zesde titel bij.

Sebastien Loeb mag zich voor de zevende keer wereldkampioen rally noemen. Hij won zondag de rally van Frankrijk en wist zo in z’n thuisland de wereldtitel op zijn naam te schrijven. En dat terwijl er nog twee races zijn te gaan. Citroën stelde de constructeurstitel veilig omdat Loeb’s teamgenoeg Dani Sordo als tweede eindigde.

Loeb leidde de Franse rally van begin tot eind en haalde de zestigste overwinning uit zijn WRC-carrière binnen. Loeb heeft nu in totaal 226 punten en dat aantal is voor de nummer twee uit het klassement, Sebastien Ogier, niet meer te achterhalen.

Dat Loeb de titel juist in Frankrijk binnenhaalde is zowel voor de Fransman als voor Citroën mooi meegenomen. “Het is fantastisch om hier voor eigen publiek wereldkampioen te worden en voor Citroën is het geweldig dat er zo veel toeschouwers op de been zijn gekomen”, aldus Loeb. Het binnenhalen van de titel is een stijlvol afscheid van de Citroën C4 WRC-auto, volgend jaar verschijnt het merk met de DS3 aan de start.

Tags: