Citroën eert Mehari met Cactus M Concept op IAA Frankfurt

- Geen reacties

Een eerbetoon aan de Citroën Mehari. Dat is de Cactus M die Citroën op de IAA in Frankfurt laat zien. Het merk heeft vooralsnog geen productieplannen, maar dat mag pret voor nu niet drukken.

De Cactus M Concept is zonder twijfel de vrolijkste concept car van IAA in Frankfurt. De auto is een eerbetoon aan de Mehari, iets dat de vele grappige details laten zien. Kijk eens naar de voetsteunen om achterin te kunnen stappen, de zichtbare scharnieren van de portieren, het ‘touwtje’ om de deuren mee te openen en natuurlijk het enorme open dak.

“Bij Citroën zie je altijd wel elementen van studiemodellen terug in productie-auto’s, dus wie weet komt er wel een cabrioversie van de C4 Cactus”, zo licht de woordvoerster toe. De nadruk ligt daarbij wel op ‘wie weet’, want er is niets bevestigd en er zijn officieel geen productieplannen voor de auto.

De woordvoerster wil wel kwijt dat de Airbumps zoals die op de Cactus zitten in de toekomst op meer modellen worden toegepast: “Het is praktisch, geeft onze auto’s een onderscheidend design en daarmee zijn de Airbumps een ‘trademark’ van Citroën geworden.”

Tags: