Citroën E-Mehari by Courrèges: joie de vivre

- Geen reacties

Het Franse modehuis Courrèges heeft de aanstaande Citroën E-Mehari aan mogen kleden. De resulterende conceptcar pronkt aanstaande week op de autoshow van Genève.

Het was 1968, een jaar na de Summer of Love. Om iets goeds voor onze planeet te doen arriveerde Coqueline Courrèges op een podium met haar eerste, zelfgebouwde elektrische autootje. Gedurende haar carrière zou zij zich, net als haar dit jaar overleden man couturier André Courrèges, meerdere malen bezighouden met het ontwerpen en aankleden van auto’s.

Nu mocht modehuis Courrèges losgaan op de aanstaande Citroën E-Mehari. Het heeft zich gericht op enkele kernwaarden die het auto- en het modemerk delen sinds eind jaren ’60, zoals vrijheid, moderniteit, milieuvriendelijkheid, creativiteit en joie de vivre. En zoals bij alle eerdere auto-ontwerpen koos Courrèges voor de ‘kleur van het licht’, wit. Als contrast dient de kleur oranje.

In de resulterende Citroën E-Mehari by Courrèges worden ‘de materialen voor morgen’ toegepast om de open wagen, ondanks de besmettelijke lichte kleur, toch praktisch bruikbaar te laten zijn. Het gaat er immers om de vrolijkheid te beléven. In de koffer zitten drie wit lederen koffers met oranje vinyl afzettingen. 

Technisch is de E-Mehari by Courrèges identiek aan de reguliere Citroën E-Mehari, die eerst in Frankrijk wordt uitgebracht. De creatie van het modehuis is vanaf deze week als conceptcar te zien op de autosalon van Genève.

Tags: