Citroën E-Berlingo: inladen en opladen

- Geen reacties

Citroën presenteert de E-Berlingo Multispace, de elektrische uitvoering van de Berlingo. De bagageruimte en praktische mogelijkheden zijn onaangetast, ondanks de toevoeging van twee accupakketten.

Citroën biedt vanaf september de E-Berlingo Multispace aan. Dat is de Berlingo zoals ‘m kent, maar dan met een elektromotor van 49 kW (67 pk). Het koppel van 200 Nm, dat direct bij wegrijden beschikbaar is, zorgt voor een vlotte rijbeleving. De twee accupakketten zijn in bodem van de auto weggewerkt, waardoor de bagageruimte volledig intact is gebleven. Met alle zitplaatsen in gebruik is er 675 liter beschikbaar en als je de achterste stoelen verwijdert dan ontstaat er 3.000 liter laadruimte.

De E-Berlingo heeft een rijbereik van 170 kilometer. Het opladen duurt 8,5 tot 15 uur, afhankelijk van de gebruikte aansluiting. Als optie biedt Citroën een snellader aan, waarmee de accu’s in een kwartier voor 50 procent zijn op te laden en in een half uur voor 80 procent.

Citroën geeft 8 jaar of 100.000 kilometer garantie op de accu’s en 5 jaar of 50.000 kilometer op de aandrijflijn. Het merk start in september met de verkoop in Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: