Citroën DS5 met vier motoren verkrijgbaar

- Geen reacties

Vooruitlopend op het Europese debuut van de DS5 geeft Citroën meer informatie vrij over deze nieuwkomer. Zo wordt de auto in Nederland leverbaar met vier verschillende motoren.

Bij de introductie begin 2012 zal de Citroën DS5 verkrijgbaar zijn met twee benzine- en twee dieselmotoren. Om met die laatste te beginnen: er is keuze tussen de zuinige e-HDI Airdream met 110 pk inclusief de nieuwste generatie start/stop-systeem (in combinatie met de EGS gerobotiseerde handbak) en de tweeliter HDI-motor met 160 pk. De benzinemotoren zijn de THP 155 en THP 200 – de cijfers geven het vermogen in pk’s aan – die voortkomen uit de samenwerking met BMW.

De Hybrid4-versie bestaat uit de HDI 160 common rail dieselmotor en een elektromotor van 27 kW, vergelijkbaar met 37 pk. Ook deze aandrijflijn is voorzien van een start/stop-systeem en een zestraps elektronisch bedienbare transmissie. Er zijn vier rijmodi, waaronder ZEV (‘Zero Emission Vehicle’) om geheel elektrisch te rijden en 4WD om alle vier de wielen aan te drijven. Verder kent de Hybrid4 een boost-functie voor tijdens het accelereren.

Zoals we mogen verwachten van een model uit de luxe DS-lijn wordt de DS5 uitgerust met behoorlijk wat features. Er is onder meer standaard Hill Start Assist, elektronische remkrachtverdeling, automatisch grootlicht, een head up-display in kleur, een achteruitrijcamera, extra bochtverlichting door de mistlampen, handsfree toegang en een startknop aanwezig. Een noodstop-assistent, intelligente tractiecontrole die samenwerkt met ESP en een nieuwe generatie van het Lane Departure Warning System helpen bij het bewaken van de veiligheid van de inzittenden.

De Europese première van de Citroën DS5 vindt plaats in Frankfurt, op de IAA half september. Daar is de auto met zijn kleinere broertjes DS4 en DS3 te bezichtigen. Van dit laatste model presenteert Citroën op de IAA de Ultra Prestige-uitvoering. Zoals de naam aangeeft, wordt deze versie uitgevoerd met materialen die nog hoogwaardiger zijn dan die van de reguliere DS3. Prijzen volgen nog.

Tags: