Citroën DS5 in beeld

- Geen reacties

Op de IAA in Frankfurt beleeft de DS5 zijn Europese première. Het merk geeft voorafgaand daaraan meer beeld vrij van het voorlopig grootste model in de DS-lijn.

Citroën rondt de DS-lijn naar boven toe af met de DS5. Voorlopig dan, want er gaan al geruchten over een DS9, die de C6 moet opvolgen over een aantal jaar. Op de IAA in Frankfurt beleeft de DS5 zijn Europese première, nadat de autoshow van Sjanghai in april de wereldprimeur kreeg.

Citroën spreekt voorlopig over een motorvariant, een 200 pk sterke dieselhybride. Deze aandrijflijn kennen we uit de Peugeot 3008 Hybrid4. Een elektromotor drijft de achterwielen aan waardoor de hybride standaard over vierwielaandrijving beschikt. De CO2-uitstoot bedraagt slechts 99 g/km, goed voor 20 procent bijtelling in Nederland.

Toch komen er waarschijnlijk meer motorvarianten beschikbaar, zoals de 1.6 THP met 155 pk en 200 pk. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, wellicht dat Citroën ons op de IAA daarover meer kan vertellen. De DS5 staat eind dit jaar in de showroom.

Tags: