Citroën DS5 completeert DS-lijn

- Geen reacties

De DS-familie is voorlopig compleet met de nieuwe Citroën DS5. Citroën onthult de crossover op de autoshow van Sjanghai.

Citroën heeft een bijzondere primeur op de autoshow van Sjanghai. Het merk presenteert er de DS5, het voorlopige topmodel van de DS-reeks. Citroën heeft zich flink uitgeleefd op de crossover, het design van de DS5 is bijzonder en zal heel wat tongen losmaken. Eén ding is zeker: de DS5 is alles behalve saai.

Met een lengte 4,52 meter is de auto minder groot dan ‘ie op de foto doet lijken. De C5 sedan – waarop de DS5 is gebaseerd – is zelfs 25 centimeter korter. De auto heeft dankzij de stationwagen-achtige vorm een behoorlijke bagageruimte van 465 liter. De auto staat wat hoger op z’n poten dan z’n sedanbroertje maar moet tegelijkertijd veel dynamischer sturen.

Citroën spreekt in het persbericht voorlopig over een motorvariant, de Hybrid4. Dat is, zoals de naam al zegt, een hybride. De gecombineerde output van de dieselmotor en elektrokrachtbron is 200 pk, terwijl de CO2-uitstoot slechts 99 g/km bedraagt. Bijzonder van de Hybrid4-techniek is dat de elektromotor de achterwielen aandrijft, terwijl de verbrandingsmotor zijn krachten op de voorwielen overbrengt. De nieuwe DS5 staat tegen het eind van het jaar in de showroom. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Tags: