Citroën DS4: luxe en sportieve C4

- Geen reacties

Citroën geeft de eerste beelden en informatie vrij van de DS4. Het luxe broertje van de C4 onderscheidt zich met een sportiever uiterlijk en een luxer interieur.

Citroën breidt de DS-lijn uit met de DS4. De nieuwe telg is het broertje van de C4 en heeft een sportiever ontwerp. De uitgeklopte wielkasten, coupé-achtige daklijn en LED-dagrijverlichting maken het belangrijkste onderscheid, aangevuld met DS-logo’s en royaal gebruik van chroom.

In het interieur zien we vooral veel luxe. Er is een panoramische voorruit en het dashboard is bekleed met mooie materialen. De toekomstige koper kan kiezen uit vele ledercombinaties. De meest luxe uitvoering is zelfs voorzien van leder in ‘Bracelet-stijl’: de stiksels doen denken aan een horlogeband. De DS4 heeft betere isolatie dan de C4 en de zitpositie is hoger. De kleur van de dashboardverlichting is instelbaar, hetzelfde geldt voor de toon van de waarschuwingsignalen. Volgens Citroën rijdt de DS4 sportiever dan z’n ‘gewone’ broertje, hoewel dat niet helemaal strookt met de hogere zitpositie.

De DS4 wordt vanaf het voorjaar van 2011 leverbaar met vijf motoren. Twee daarvan zijn diesels: een 1.6 HDiF met 110 pk en start/stop-systeem en een 2,0 liter met 160 pk. De 1.6 VTi met 120 pk en de 1.6 THP met 155 of 200 pk vertegenwoordigen het benzine-aanbod. De DS4 debuteert op de autosalon van Parijs in oktober. Prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: