Citroën DS3 gaat hogerop

- Geen reacties

Citroën presenteert op de IAA in Frankfurt naast de nieuwe C3 de DS3, een ‘premium’ alternatief. Met een hip uiterlijk, talloze mogelijkheden om te customizen en betere isolatie van het interieur moet de DS3 zich onderscheiden.

Citroën komt op de IAA met twee nieuwe modellen in het B-segment. De huidige C2 en C3 worden opgevolgd door de vijfdeurs C3 en de driedeurs DS3. Die laatste zagen we al op de Autosalon van Genève in maart in conceptvorm maar de productieversie waarvan nu de eerste officiële foto’s zijn vrijgegeven wijkt nauwelijks af.

De DS3 is volgens Citroën een premiummodel, een auto die een alternatief vormt voor de Mini of Alfa Romeo Mito. Citroën past in de DS3 mooiere materialen in het interieur toe en geeft de auto een rijke en luxere aankleding dan de C3. Ook de isolatie is verbeterd en moet nieuwe maatstaven zetten in dit segment.

Net als bij de Fiat 500 zijn de personalisatiemogelijkheden oneindig bij de DS3. Het dak, de spiegelkappen, de carrosserie en de wielen, ze zijn allemaal in een afwijkende kleur te bestellen. Er komen zeven uitrustingsthema’s, met namen als Paris Night, Tatouage of Art Work.

Citroën’s DS3 is 3,95 meter lang, 1,71 meter breed en 1,46 meter hoog en heeft een bagageruimte van 285 liter. Er komen zes motoren beschikbaar, waarvan evenveel benzine- als dieselmotoren. De 1.4 VTi met 95 pk, de 1.6 VTi met 120 en de 1.5 THP met 150 pk vertegenwoordigen het aanbod benzinemotoren. De beschikbare diesels zijn de 1.4 HDiF met 70 pk en de 1.6 HDiF met 90 of 110 pk. Op de IAA in Frankfurt kunnen we de DS3 samen met de C3 voor het eerst ‘live’ aanschouwen. Begin 2010 staat de DS3 in de showroom.

Tags: