Citroën DS3 e-HDi 90 weer met 14 procent bijtelling

- Geen reacties

Citroën heeft de CO2-uitstoot van de DS3 met 90 pk sterke dieselmotor doeltreffend verlaagd naar 88 g/km. Dat betekent dat ‘ie weer in de 14 procent bijtellingscategorie valt.

De Citroën DS3 e-HDi 90 viel per 1 januari buiten de 14 procent bijtelling-boot. Citroën heeft nu de CO2-uitstoot omlaag gebracht naar 88 g/km en dat is genoeg om alsnog van het gunstige bijtellingstarief te profiteren. Citroën heeft de CO2-verlaging bereikt door de eindoverbrengingen van de versnellingsbak te wijzigen.

Je kunt daardoor nu kiezen uit twee 14 procent-versies bij de DS3, naast deze 90 pk sterke e-HDi heeft Citroën namelijk nog de e-HDi met 70 pk met standaard halfautomaat in zijn assortiment. De e-HDi 90 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Business en So Chic.

Voor de zakelijke rijder – daar is het Citroën allemaal om te doen – is natuurlijk de Business-uitvoering het meest interessant. Die is standaard uitgerust met eMyWay navigatiesysteem, automatische airconditioning, parkeersensoren, een regensensor en automatische inschakelende verlichting. De catalogusprijs bedraagt 19.990 euro. De So Chic kost 20.440 euro.

Tags: