Citroën DS3 Cabrio net zo leuk als berline

- Geen reacties

De spiksplinternieuwe Citroën DS3 Cabrio heeft het in zich om net zo’n verkoophit te worden als zijn broer de hatchback. De gekozen constructie voor het open dak is niet alleen leuk voor het oog, je houdt nog flink wat bagageruimte over ook.

Citroën introduceert vandaag de cabriolet-uitvoering van de DS3. Het stoffen roldak doet geenszins afbreuk aan de looks van de DS3 hatchback. Eerder voegt het open dak een extra dimensie toe aan de grote keus in individualiseringsopties die het DS3-assortiment biedt.

Het dak is tijdens het rijden, tot een snelheid van 120 km/u, elektrisch te openen en sluiten. Dat neemt 16 seconden in beslag. Er zijn drie mogelijkheden tot open rijden, waaronder half geopend. De stoffen roldak-constructie oogt niet alleen leuk maar neemt ook weinig ruimte in beslag. Ten opzichte van de hatchback (285 liter) is de 245 liter bagageruimte een mooie inhoud voor een cabriolet.

Citroën heeft de DS3 verstevigd voor de veiligheid. De Cabrio weegt slechts 25 kg extra ten opzichte van de hatchback – of, zoals ze het in Frankrijk zo mooi zeggen, de berline. Behalve aan de aangepaste achterklep is de Cabriolet te onderscheiden aan de led-achterlichten met 3D-effect. Citroën levert de DS3 Cabrio met interieurdelen in de kleur van het dak. Dat is leverbaar in de tinten Black, Infini Blue en DS Monogramme.

Het publieksdebuut van de Citroën DS3 Cabrio is eind september, op de autosalon van Parijs. Het model komt officieel begin 2013 naar de Nederlandse showrooms, de VTi 82-benzineversie nog dit jaar. Prijzen zijn nog niet bekend maar er is toch alvast goed nieuws te melden: het gamma bevat onder meer een e-HDI 90-dieselversie die slechts 99 g/km aan CO2 uitstoot. Daarvoor kunnen zakelijke rijders 20 procent bijtellen. Bovengenoemde VTi 82-uitvoering is, mits hij nog dit jaar besteld en geleverd wordt, vrij van wegenbelasting.

Tags: