Citroën DS ziet Abraham

- Geen reacties


Op 6 oktober 1955 werd in Parijs de Citroën DS 19 onthuld. De auto was een sensatie en is dat heden ten dage nog steeds. De vijftigste verjaardag van de DS wordt gevierd met verschillende evenementen.

De legendarische DS haalde regelmatig de voorpagina’s van dagbladen. In 1962 maakte de DS geschiedenis door het leven te redden van de Franse president Charles de Gaulle. Ook schitterde de DS in films en showbizz-evenementen en was het de favoriete auto van beroemdheden waaronder Brigitte Bardot.

In ruim twintig jaar werden bijna 1,5 miljoen exemplaren geproduceerd. Kenmerken van de DS zijn terug te vinden in de Citroën C6 die onlangs werd geïntroduceerd. Ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum wijdt het Parijse ‘Cité des Sciences et de l’Industrie’ een grote expositie aan de DS. Tot 31 oktober zijn er bijzondere DS-modellen te zien samen met films, foto’s, schetsen en andere wetenswaardigheden.
Naast de expositie vindt van 6 tot 9 oktober het DS Jubilé 2005 plaats. In Parijs en omgeving worden activiteiten georganiseerd voor en door liefhebbers. Op 6 oktober wordt in Saint-Quentin-en-Yvelines, net buiten Parijs, een bijeenkomst gehouden voor 1.500 DS’en. Op zondagochtend 9 oktober is er een speciale optocht met Citroëns DS op de Champs-Elysées.
Meer informatie op www.dsjubile2005.org.

Tags: