Citroën DS Wild Rubis Concept is voorbode SUV

- Geen reacties

Citroën kondigt de DS Wild Rubis aan voor de autoshow van Shanghai, die later deze maand van start gaat. Dit studiemodel is een voorbode van een cross-over in Citroëns luxe DS-lijn.

Citroën stuurt een plaagplaatje de wereld in van een koplamp en de mededeling dat op de autoshow van Shanghai de conceptcar Wild Rubis zijn werelddebuut zal beleven. Later deze week krijgen we meer officiële informatie maar voor nu moeten we het hier mee doen.

De Wild Rubis is een SUV-achtige, of een cross-over zo je wilt. In ieder geval een luxe, wat hoger op de poten staande auto die waarschijnlijk zo ongeveer in het segment van de Audi Q5 valt. Daarmee zou het de opvolger zijn van de Citroën C-Crosser, die nog is gebaseerd op de vorige generatie Mitsubishi Outlander.

Wanneer de Wild Rubis daadwerkelijk in productie gaat is moeilijk in te schatten. Citroën heeft vaker gelikte studiemodellen van de DS-lijn laten zien. Sommige haalden het productiestadium, andere hangen nog steeds in de ontwikkelingswolk of verschijnen nooit.

Tags: