Citroën DS viert haar 50e verjaardag

- Geen reacties

Het kan inmiddels bijna niemand ontgaan zijn: de Citroën DS bestaat dit najaar 50 jaar. Dit wordt groots gevierd met tal van festiviteiten. Zo is er in Parijs een expositie in het Cité des Sciences et de lindustrie. Tot en met 31 oktober 2005 zijn daar bijzondere DS modellen te zien en vertellen daarnaast onder andere films, fotos en schetsen het verhaal van deze bijzondere Citroën van designers Flaminio Bertoni en André Lefebvre.

DS Jubilé 2005
Maar niet alleen deze expositie staat stil bij de 50e verjaardag van de déesse: van 6 tot 9 oktober vindt het DS Jubilé 2005 plaats. In Parijs en omgeving worden diverse activiteiten georganiseerd voor en door liefhebbers. Op 6 oktober is er in Saint-Quentin-en-Yvelines, op 20 minuten buiten Parijs, een grote bijeenkomst waar tevens onderdelen en allerhande DS objecten aangeschaft kunnen worden. Hier worden maar liefst 1.500 autos verwacht.

Op zondagochtend 9 oktober is er een verjaardagsoptocht op de Champs-Elysées met Citroëns DS uit alle windstreken. Kijk voor meer informatie op www.dsjubile2005.org.

Tags: