Citroën DS 5LS R met WRC-techniek

- Geen reacties

Citroën heeft de DS 5LS opgepept met techniek uit de WRC. De resulterende conceptcar DS 5LS R wordt eind april getoond op de Pekingse autoshow. 

De DS3 en DS4 van Citroën kennen al R-varianten, nu volgt een sportief studiemodel van de DS5. Daarin is de know-how van de DS3 Racing uit het World Rally Championship (WRC) toegepast. Als basismodel is de DS 5LS genomen, de luxe sedanvariant die afgelopen maand in China op de markt kwam. Deze auto is 4,70 meter lang, 1,84 meter breed en 1,50 meter hoog.

De resulterende conceptcar DS 5LS R heeft een 15 mm verlaagd chassis en vergrote spoorbreedte. De 1,6 liter turbomotor produceert maximaal 300 pk en 400 Nm koppel. De krachtbron werkt samen met een sequentiële transmissie die via flippers aan het stuurwiel geschakeld kan worden. 

Het sportieve karakter is zichtbaar in het uiterlijk, zonder dat het stijlvolle DS-karakter verloochent wordt. De DS 5LS R Concept heeft een voorspoilerlip, luchtinlaten voor, accenten zoals dorpellijsten in carbon, sportieve strepen opzij en gegoten 20 inch wielen in gepolijst aluminium. De wielen vertonen niet alleen carbonkleurige maar ook karmijnrode accenten. Die keren op en in de hele auto terug. De ‘DS Wings’-familiegrille is carbongrijs van kleur, net als de striping.

Het interieur is volledig bekleed met leder en alcantara, tot en met het dashboard aan toe. Het horlogeband-achtige motief laat weten dat je met een DS-model van doen hebt, terwijl de badges en logo’s verwijzen naar het sportieve R-karakter. De stiksels in karmijnrood hebben een pareleffect.

Citroën onthult de DS 5LS R conceptcar eind april op de autoshow van Beijing. Het merk heeft nog niet laten weten of de auto in productie genomen wordt. Zo ja, dan is het nog even afwachten of de auto ook richting Europa komt.

Tags: