Citroën Cactus staat klaar onder het doek

- Geen reacties

De Citroën Cactus is klaar voor zijn onthulling. Op de Franse televisie werd letterlijk alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Het productiemodel van de Citroën Cactus wijkt nauwelijks af van het studiemodel dat vorige maand op de autoshow van Frankfurt was te zien. De woordvoerster van het merk beloofde ons toen al dat de Cactus Concept inclusief de zachte bumpers ongeveer zó op de markt komt. Beelden van een stukje Cactus die Franse tv-zender TV1 uitzond lijken dat te bevestigen.

Ten opzichte van het studiemodel heeft Citroën de gebruikelijke zaken aangepast. Het merk heeft een B-stijl, ramen en handgrepen toegevoegd. De kenmerkende Airbumps – met luchtkussens gevulde en dus meegevende stootranden – zijn gebleven en straks verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Franse tv-zender mocht ook al een computertekening van het dashboard laten zien. Ook dat komt zo’n beetje overeen met het exemplaar dat in de Cactus Concept zit. Eenvoud is het toverwoord. Het weglaten van knoppen wordt gecompenseerd door een groot aanraakscherm.

De Cactus wordt in het eerste kwartaal van 2014 onthuld en debuteert op de autosalon van Genève in maart. 

Tags: