Citroën Cactus M: de Mehari is terug

- Geen reacties

De zomer is nog lang niet afgelopen, als het aan Citroën ligt. Hier is namelijk de zonnige Cactus M Concept. 

Zomer voorbij? Niet wat Citroën betreft. Het merk presenteert later deze maand op de IAA in Frankfurt de Cactus M Concept, de meest zonnige concept car in jaren. De Cactus M is op de Mehari (foto 4) geïnspireerd, wat onder andere te zien aan de zichtbare scharnieren van de portieren.

Die portieren zijn van kunststof gemaakt, nog een knipoog naar de Mehari. Ze zijn voorzien van Airbumps, net als bij de C4 Cactus – waar deze concept car op gebaseerd is. De ‘kussens’ zijn niet alleen stootvast, maar ook krasvrij en bestand tegen zeewater. De Cactus M heeft geen achterportieren, passagiers kunnen instappen via steunen die aan de zijkant van de auto zijn aangebracht. De achterbank is ook om te bouwen tot tweepersoons bed en het afdekzeil van de auto kan daarbij als tent worden gebruikt (foto 6).

De Cactus M is volledig ingericht voor ‘buitengebruik’. Op de dakbeugels zitten speciale steunen om surfplanken aan te bevestigen. De stoelbekleding is gemaakt van neopreen, hetzelfde materiaal waar wetsuits van worden gemaakt. Er zijn afvoeropeningen in de bodem aangebracht, zodat je het interieur kunt schoonspuiten.

De Cactus M heeft een 110 pk sterke PureTech benzinemotor, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak.

Je ziet zo’n Cactus M wel zitten? Helaas, Citroën heeft nog geen productieversie van de Cactus M aangekondigd.  

Tags: