Citroën C6 veiligste auto voor voetgangers

- Geen reacties

Kijk uit bij het oversteken! Niet alleen naar links en naar rechts, maar ook naar de resultaten van Euro NCAP. Het maakt namelijk groot verschil bij welke auto je nog wel even voorlangs kunt schieten en bij welke je het risico beter kunt mijden. Zo is de Citroën C6 aanzienlijk comfortabeler om tegenaan te lopen dan de Jeep Grand Cherokee.

De Citroën C6 is de eerste auto die de maximale vier sterren heeft behaald op het gebied van voetgangersveiligheid na tests van Euro NCAP. De Franse directeursauto kreeg ook vijf sterren voor de bescherming van volwassen passagiers en vier sterren voor de bescherming van kinderen, wat aantoont dat het beschermen van mensen buiten de auto niet ten koste hoeft te gaan van de veiligheid van inzittenden.

Het Europese New Car Assessment Programme (Euro NCAP) dringt al jaren aan op betere bescherming van voetgangers. De motorkap van de Citroën C6 komt omhoog wanneer een voetganger wordt geraakt en brengt daarmee meer ruimte tussen de kap en de onbuigzame delen van de motor. Het is voor het eerst dat een dergelijk systeem wordt onderzocht door Euro NCAP, maar naar verwachting worden binnenkort vergelijkbare systemen geïntroduceerd.

De Seat Leon en Fiat Punto kregen drie sterren voor voetgangersveiligheid. Dat toont eens te meer aan dat sommige autofabrikanten een steeds grotere nadruk leggen op de veiligheid van mensen die zich buiten de auto bevinden. Helaas geldt dat niet voor alle fabrikanten. De Jeep Grand Cherokee behaalde geen enkel punt voor voetgangersveiligheid. De enige sterren die de Jeep voor voetgangers haalt, zijn dan ook die boven de hoofden van aangereden mensen.

Tags: