‘Citroën C6 neemt afscheid’

- Geen reacties

Wil je nog een nieuwe Citroën C6? Dan moet je snel zijn. De productie van de stijlvolle Fransman is namelijk gestopt.

Citroën is gestopt met de productie van de C6. Dat meldt De Telegraaf. De woordvoerster van Citroën Nederland wil het bericht bevestigen noch ontkennen. Ze zegt geen officiële informatie te hebben over een eventuele productiestop. Na de eerdere geruchten vorige maand over het productie-einde van de C6 lijkt dat echter een kwestie van tijd.

De stijlvolle maar ook eigenzinnige Fransman was altijd een verfrissend buitenbeentje in het doorgaans conservatieve E-segment – dat wordt gedomineerd door de modellen van Audi, BMW en Mercedes. Na 7 jaar stopt de productie van de spirituele opvolger van de XM, CX en DS. Een opvolger is wel al in zicht – dat is het productiemodel dat voort moet komen uit de conceptcar Numéro 9 – maar het zal nog even duren voordat die auto op de markt komt. Ook daarover is bij Citroën Nederland nog niets bekend. 

In Nederland was de C6 alleen nog verkrijgbaar met 3.0 V6 dieselmotor, gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Er staan nog enkele exemplaren van de auto op voorraad in Nederland. De nieuwprijs volgens de officiële prijslijst bedraagt 77.800 euro. 

Tags: