Citroën C6 krijgt eigen garage

- Geen reacties

Een Citroën C6 koop je niet om hem te verstoppen in een grauwe garage. Daarom heeft de Franse autofabrikant een unieke parkeerplaats voor de luxesedan laten ontwerpen. Het resultaat kost drie keer zoveel als de auto zelf, maar dan heb je ook wat. De garage is gemaakt van een soort transparant beton, dat naar wens ook kan worden verduisterd. Op het dak bevindt zich bovendien een knus terrasje.

Het ontwerp is afkomstig van Tapio Spellman en Christian Grou van architectenkantoor Neutral Partners. Hun portfolio bevat bijvoorbeeld ook het voetbalstadion van München. De exclusieve garage kost niet minder dan 166.000 euro.

De basis van de C6 garage zijn drie pilaren van lichtdoorlatend beton. Daartussen zijn glazen schuifdeuren geplaatst aan zowel de voor- en achterzijde, zodat de garage van beide kanten te betreden is. De transparante schuifdeuren zijn gebouwd van versterkte, milieuvriendelijke polycarbonaatplaten met gekleurde LCD lagen waardoor de garage kan worden verduisterd als de eigenaar de “privacymode” inschakelt. Handig wanneer bijvoorbeeld het boodschappenautootje van de partner in de garage is gestald.

Tags: